Actions

Planet Kubb

Community portal

<!-- no tagline -->

Planet Kubb community portal page is where we keep track of wiki related tasks and projects so people can work together to make the wiki better.

Things to do

HDS-United
Houba De Strooper United is een kubbclub uit Wevelgem. Sinds mei 2008 kubben ze wekelijks. In 2008 werd HDS-United zelfs Belgisch Kampioen! Sindsdien is het enthousiasme alleen maar gegroeid. Al snel was het spel in Welvelgem zo populair dat een heus clubkampioenschap gehouden kon worden met 25 deelnemers. Jaarlijks wordt ook een open toernooi georganiseerd.
• www.hds-united.be
• [OHC] Kubb
[OHC] komt uit Heist-op-den-berg, zo'n 35 km ten zuidoosten van Antwerpen. We kwamen [OHC] tegen op het OWKIK 2010, waar we in dezelfde poule zaten. Ook op het OWKIK 2011 zaten we in dezelfde poule als een van de [OHC]-teams. Ze hebben ook een eigen toernooi (of eigenlijk: tornooi): de [OHC] Kubb Cup. Werden Belgisch Kampioen in 2010!
• www.ohc.be/kubb
• DK De Smisse
Deze club uit Bellegem is ontstaan in april 2009, na een jaar eerder via via met het kubbspel in contact te zijn gekomen. Eerst werd gespeeld in de tuin van de huidige voorzitter, maar al snel waren er zoveel leden dat een eigen terrein werd aangevraagd. Nu spelen ze tussen april en oktober elke dinsdagavond kubb met een dertigtal leden. En dat oefening kunst baart, blijkt uit het feit dat ze 2010 de eerste West-Vlaams Kampioen zijn geworden en zedit kunstje in 2012 nog eens herhaalden! Sinds juni 2010 wordt ook een eigen toernooi georganiseerd.
• www.dkdesmisse.net
• Kubbito Ergo Sum
Dat het kubbvirus besmettelijk is, blijkt maar weer. Je gaat kijken op een kubbtoernooi, koopt een spel en voor je het weet heb je een kubbclub met bijna 20 leden. Kubbito Ergo Sum (Ik kubb, dus ik ben) komt uit Marke (een deelgemeente van Kortrijk). Inmiddels organiseren ze ook een eigen toernooi.
• www.kubbitoergosum.tk
• De Chouffekubbers
Hoe voetbalvrienden kubbvrienden werden. Dat is het verhaal van de Chouffekubbers uit Koekelare. In 2010 leerden ze het spel kennen en begonnen ze mee te doen aan toernooien. In 2011 werden ze een vereniging en groeiden uit tot een club met een dertigtal leden. In 2012 organiseerden ze voor het eerst een eigen toernooi, maar bovenal: werden ze Belgisch Kampioen. Het kan hard gaan...
• www.chouffekubbers.be

Big things to do

Projects